Eindelijk oplossing voor overvolle vrachtwagenparkeerplaatsen in Nieuwegein

Het college B&W in Nieuwegein wil de problemen met de vrachtwagenparkeerplaatsen aan de Montageweg en de Structuurbaan gaan aanpakken. De chauffeurs in Nieuwegein klagen al jaren over de twee verplichte parkeerplekken voor vrachtwagens. Die zijn oorspronkelijk voor hen bedoeld, omdat ze niet met hun vrachtwagens in hun woonwijken mogen staan.

Maar beide parkeerterrein staat regelmatig vol met busjes van pakketbezorgers en vrachtwagens van bedrijven uit de buurt, die de terreinen gebruiken als gratis stalling. Ook zijn de terreinen vaak vervuild en worden de plakken gebruikt door buitenlandse chauffeurs om te overnachten. Afval wordt er soms gedumpt en in de bosjes liggen weleens uitwerpselen.

Klaphekjes
Nieuwegein wil de problemen nu oplossen door op tien vrachtwagenparkeerplaatsen klaphekjes te plaatsen. De klaphekjes worden gekoppeld aan een vergunningensysteem, waar dan alleen de Nieuwegeinse chauffeurs voor in aanmerking komen.

Met bedrijven uit de buurt die de plekken als gratis stalling gebruiken, gaat de gemeente in gesprek. Daarnaast worden er aan de Structuurbaan prullenbakken geplaatst en komen er borden met het verzoek om het afval daarin te gooien. Dat is op de Montageweg al gebeurd.

De vrachtwagenchauffeurs zijn tevreden. Alhoewel er wel een kanttekening is voor wat betreft het aantal parkeerplekken en de eventuele kosten voor een vergunning om te mogen parkeren op een vrachtwagenparkeerplaats. Momenteel maken 15 chauffeurs gebruik van de plekken. Hiermee is het gelijk vol. Er zijn geen groeimogelijkheid, dus het blijft vechten voor een plekje. Ook hopen de chauffeurs dat het vergunningensysteem geen geld gaat kosten. “Want de gemeente verplicht ons om hier te gaan staan” aldus een chauffeur.

De plannen moeten nog wel definitief worden uitgewerkt en vervolgens door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Dat gebeurt waarschijnlijk in februari.

Parkeerplaats aan de Montageweg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk